Biodanza: Vreugde tovert een lach om de mond.

Biodanza met Lilly Ploegmakers de glimlach in Haren bij OssEen Biodanza les zonder vreugde is niet denkbaar. Vreugde is een emotie die er zomaar ineens is en het tovert een lach om de mond. Hoe zou ons leven eruit zien als we regelmatig zouden lachen? Een echte lach, vervult van vreugde, zodanig dat die een ander kan raken en zowaar een glimlach op het gezicht van een ander kan toveren. Vreugde is overdraagbaar. Dat wil zeggen, als wij blij zijn, dan kunnen we met die blijheid een ander ook meenemen in de blijheid. Een lach is dan gemakkelijk op ieders gezicht getoverd. 

Zo kan het leven, door even een gevoel van blijheid, ineens een gemoed doen omkeren. Het zwaarmoedige kan dan even plaats maken voor vreugde, voor blijheid ten diepste gevoeld. Dat maakt dat men zich ineens lichter voelt, het zwaarmoedige is even geweken. In Biodanza maken we daar ook veelvuldig gebruik van. Veel muziek vooral in de lijn van Vitaliteit heeft wel iets van vreugde in zich. Even aanklikken bij je gevoel en je gemoed mee naar omhoog nemen. Het leven is dan even een beetje lichter, makkelijker en meer de moeite waard. Het spreekt onze levensvreugde en daarmee automatisch onze levenskracht aan. Het leven dat even door ons heen beweegt en nieuw leven in ons genereert.

Vooral zo voor de carnaval, de tijd waarvan we even voelen de winter is zo voorbij, even meedoen. Nog een klein stukje in de tijd en dan is ze er weer het voorjaar. Door zo ons even verbonden te voelen: in vreugde, schept het een samen zijn vol liefde en vrijheid. Het verjongt je hart en schept een band met andere mensen in je groep. Je hoort erbij!!

Veel mensen in deze tijd voelen zich eenzaam. Ze leven in hun huis alleen op de bank, alleen aan de eettafel of met een bord op schoot voor de tv. Biodanza: de muziek, de groep en de verschillende dansen doet je weer tot leven komen. Het gevoel je bent de moeite waard, weer de vreugde te voelen en het plezier van binnen: ervaar de lach die om je mond verschijnt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *