Biodanza: uitbotten

4756682-grote-bloemknoppen-van-magnolia-boom-op-bloesem-boom-achtergrondWe zien het met grote getale om ons heen. Alles kleurt een mooie kleur groen en de bomen lopen uit: uitbotten. De lente is niet te stoppen en dat merken we om ons heen. Overal kleurt de wereld groen. Van alles schiet er op grote schaal uit de grond. Ook in Biodanza kunnen we zo’n groeispurt meemaken. Voor persoonlijke groei is Biodanza een geweldig systeem. Je kunt soms jaren nodig hebben met een therapeut om veranderingen in jezelf voor elkaar te krijgen.

In Biodanza zet ieder zijn eigen groei stappen. Natuurlijk worden de deelnemers gestimuleerd om steeds het beste uit zichzelf te halen. De groep speelt daar een belangrijke rol in. Ieder zit min of meer in de zelfde processen. Je voelt dat je niet de enige bent. Ieder kampt met zijn eigen dingetjes die hij moeilijk of lastig vindt. Dat geeft een vrijheid. Door de verbondenheid, voel ik me tegelijk vrij. Vrij om te voelen en te ervaren wat jou identiteit is. Dat er voor jou altijd een mogelijkheid is om jezelf te zijn, jezelf te laten zien en boven jezelf uit te stijgen.

Uitbotten heeft dan ook alles te maken met uit je schulp komen. Gestimuleerd door de dansen, de muziek en de groep om jezelf te laten zien. Iedere plant draagt bloemen en vruchten. We zien om ons heen ongekende mogelijkheden. De natuur strooit rijkelijk met pracht en praal, de een nog mooier dan de ander. Allemaal heel uniek en authentiek. Zo ook voor de deelnemers, ze voelen zich uitgenodigd om zich te laten zien als iemand die meer is dan zijn rol in het dagelijks leven. Je mag uniek zijn, je mag anders zijn en voel je uitgenodigd omdat in de veiligheid van de Biodanza groep te laten zien. Om te ervaren: even anders te doen, even uit je rol te stappen en een andere rol aannemen. Hoe is dat voor jou..? Wat ervaar je daarin….? Zo kunnen we voor onszelf ongekende mogelijkheden aanboren. Onszelf laten zien, zoals we nog nooit hebben laten zien, omdat er in ons iets roept om uit te botten en er te mogen zijn in al zijn glorie.

Biodanza met Lilly: uitbotten dinsdag 1 april, zondag 6 april en maandag 7 april. Kijk op de zijbalk voor meer mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *