Biodanza: Thuis komen

Wat is thuis voor jou? Waar refereer jij thuis aan? Is het de plek waar je woont? Of is het nog meer? Voor mij is thuis een beleving in mij, die mij rust en comfort geeft. Die mij weer oplaadt en energie geeft. Zo kan ik het leven aan. Steeds opnieuw contact met die plek in mij makend. Biodanza zorgt dat je langzaamaan, door iedere keer weer mee te doen in de wekelijkse les, je steeds meer gaat ervaren wat thuis komen voor je kan betekenen.

Thuis komen een proces in Biodanza

Als je nog nooit contact hebt gehad met deze diepere beleving in je jezelf zal het wat wazig overkomen. Echter in de wekelijkse les gaan we steeds meer beseffen wat deze plek voor jou inhoud. Eenmaal bekend met deze plek, met dit gevoel in jou, zal je het steeds opnieuw kunnen opzoeken. Het is een proces van geleidelijkheid waarin we wekelijks werken om zo steeds meer te gaan beseffen hoe we deze plek van Thuis Komen kunnen ervaren.

Is thuis komen een plek of een gevoel?

Bij thuiskomen denken we meestal aan een huis, een grondgebied. Dat stuk waar je dagelijks woont. Echter als je heel veel bent verhuisd, snap je al iets beter, dat het niet de plek zelf is, maar een beleving in jezelf. Biodanza stimuleert je om iedere les verschillende belevingen te hebben. Zodat je vanuit je eigen vreugde en vrijheid deze plek vanzelf gaat ervaren.

Wat is een beleving?

In Biodanza is de beleving belangrijk. Een beleving is een ervaring die ons steeds weer even iets laat beseffen. Dat ons steeds met kleine beetjes iets laat begrijpen over en van mezelf. Iedereen kent wel de beleving van het volk. Als we winnen met een WK voetbal, is er een algemene beleving. De mensen zijn blij en verheugd. Zo ook met de MH14, de mensen zijn overdonderd en geschokt. Een beleving die ons allemaal raakte. Saamhorigheid versterkt een algemeen gevoel. Het collectief onbewuste wordt aangeraakt en we begrijpen.

Op zoek naar beleving?

Allemaal willen we iets meemaken. Dat is een drang van iedere mens. Zonder belevingen voelen we niet dat we leven. Emoties helpen ons om deze beleving te doorleven. We voelen er ons dan wel bij, of juist niet. Afhankelijk van de context waarmee de gebeurtenis te maken heeft. Alle muziek in Biodanza nemen ons mee in een beleving: dit noemen we Vivencia. Gaande de tijd, waarin je wekelijks naar de Biodanzales komt, word je meegenomen in verschillende belevingen. Geen wekelijkse les is hetzelfde en langzamerhand kom je weer thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *