Biodanza: warme herfstkleuren

Steeds meer verdiept de herfst zich met zijn kleurenpracht. Prachtige goudgele bladeren, warme zonnestralen, gouden licht en mistige ochtenden geven het jaargetijde de mooie omhulling die we herfst noemen. Ook in de wekelijkse Biodanza gaan we  langzaam over van de uitbundige zomer naar de warme herfstkleuren. Toch nog even buiten zijn en tegelijk lekker ’s avonds binnen bij de warme kachel. Genieten van wat er nu is op dit moment.

Hebben jullie ook al kastanjes geroosterd. Of de noten gekraakt die nu volop te vinden zijn. Allemaal lekkernijen die de natuur ons biedt. Ook de Biodanza past zich aan, aan dit jaargetijde. Dat warme gevoel dat de herfst ons kan bieden. Mooie muziek van vervlogen tijden, even de weemoedigheid van het jaargetijde in ons voelend. En tegelijk nog genoeg energie tot ons nemend om er weer een mooie hartverwarmende avond van te maken.

Nu de koude in de avond en in de ochend al duidelijk aanwezig is ervaren jullie het misschien ook al. De gewrichten worden soms wat strammer. We hebben in deze les dan ook extra aandacht voor de segmenten. Even aandacht voor onze nek en schouders. Wat torsen we daar wel niet allemaal mee. Wat kunnen we hierin loslaten. Wat mogen net zoals de bomen loslaten.

Wat zouden we daarvoor in de plaats willen verwelkomen. Misschien even stilstaan wat het leven te bieden heeft. Werkelijk te genieten. Ontdek meer vreugde in jezelf. Genieten van de eenvoud. Het genieten in het hier en nu. Bewust te worden. Niet meegaan met allerlei gedachten: bewust worden van de stilte en ruimte tussen deze gedachten.

Kom ook meedansen: dinsdag 22 oktober in Haren om 20.00 uur en zondag 27 oktober in Oss om 19.00 uur.

Op donderdag 24 oktober heb ik een open les in Lith. In de Hertog Jan van Brabant, Markplein 13-15. Diegene die op deze avond kunnen….het zou fijn zijn als je ter ondersteuning mee zou willen dansen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *