Laat de dans jou in vervoering brengen

Eindelijk verkoeling. En dat maakt dat we weer in vervoering willen komen. Na de hete warme zomer, waarin het nodig was om de broodnodige rust te nemen. Zeker rust om te voorkomen, dat we oververhit raakten. Al onze energie ging in het afkoelen van ons lichaam zitten. Ja snapt nu helemaal waarom ze in Afrika en Zuid Amerika eerder roepen manjana manjana. Maar het weer is omgeslagen, zoals zo vaak rond 15 augusts. En dat betekent voor ons verkoeling. En als er verkoeling is, dan hebben we weer zin in Biodanza. In ritmes en melodie√©n die ons in vervoering brengen. Die zorgen dat je niet stil kunt staan, maar dat je het gevoel hebt, dat je moet bewegen. Vandaar de titel “Laat de dans jou in vervoering brengen”.

Het leven in je voelen stromen

Wij mensen hebben het nodig om in actie te komen. Om al onze spieren in beweging te brengen. Dan voelen we weer dat we leven. Dat we een lichaam hebben wat wil leven. Waarvan de levensenergie wil bruisen. Wat iets wil beleven en wil meemaken. Wat ongeduldig is en verwachtingsvol om het leven is ons te voelen stromen. Wat als het ware zijn slag wil slaan om te beseffen dat men nog alles kan wat nodig is om je waarachtig en levend te voelen.

Wat is vervoering eigenlijk?

Vervoering betekent: dat men ergens warm voor loopt. Dat men er een beetje opgewonden van wordt en niet kunt wachten om in beweging te komen. Waar men zich een beetje koortsig, rusteloos en gespannen voelt. Waarvan de verwachting van iets hoog op kan lopen. Kortom uitzinnig, opgewonden en verrukt.

Wanneer gebeurt dat nog, dat we ons in vervoering voelen?

In de landen rond de Middelandse Zee zijn de bewoners, zoals we het noemen veel warmbloediger. Daar zijn ze eerder geagiteerd en opgewonden. Ze kunnen op een of andere manier heel charmant uit de hoek komen. Een beetje verleidelijk om bij je in de gusnt te komen. Om je in te palmen. En dat is een fijn gevoel. Het gevoel dat iemand je de moeite waard vindt. Dan voel je weer de moeite waard en waardevol. Dan gloeit ons hart. Het staat open om de passie te ontvangen. Een onschuldige flirt die je dag weer goed kan maken. Fantastisch toch!!

Wat kan ik doen om dat te bereiken?

Meedoen in de maatschappij. Niet afwachten. Gewoon aanstalten maken.
Misschien voel je nu de aarzeling, hoe doe ik dat? Ik wil geen blauwtje lopen. Dan ligt de lading veel te zwaar. Hier mag wat mee nonchalance ingebracht worden. Hoe kunnen we dat doen? Hoe kom ik in die durf in die moedige beweging? Vaak gaan we dan in de alcohol. Alcohol zorgt dat onze remmingen een beetje wegvallen.
Er is ook iets anders. nl. Wekelijks naar Biodanza gaan en langzaam steeds meer durf en moed te verzamelen. Wat we in de Biodanza leren, dat nemen we mee naar het dagelijks leven. Het is dus een wekelijkse les om de kwaliteit van ons leven te verhogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *